1978 İstanbul doğumludur. 1997-2002 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde okudu. Ardından 2013-2015 yılları arasında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Fotoğraf üzerine yüksek lisansını tamamladı. 2011 yılında ilk sergisini Beyoğlu’nda 289 kd ismiyle izlenime sundu. Fotoğraflarıyla birlikte anlatım dili olarak, kendisine ait ve askerlik dönemiyle ilgili “Ben onlara suretimi verdim, onlar bana haki yeşili giysiler. Sonra bana da tüm diğerlerine olduğu gibi “asker” dediler, vatana millete hayırlı ol, hizmet et dediler. Benimse kendime hayrım yok. Yok artık yüzüm. Ha biri, ha öteki.” cümlelerini kullanmıştır.
Selim Süme aynı zamanda birçok sergi, proje ve filmlerde ortak çalışmalarda bulunmuştur. Drawing Thoughts, Editions III Sneak Peak, Book Launch, Dummy Book Exhibition, UFG, Rec Collective, The Impossible Space, 289 kd, Photomed Sanary PhotoFestival gibi bir çok projede adını duyurmuştur. Ayrıca 2011 yılında 289 kd, 2016 yılında ise Tekerrür isimli kitaplarını yayınlamıştır.
Tekerrür serisi 80 adet buluntu vesikalık fotoğrafın yeniden üretilmesi-boyutlandırılması ve kimlik bilgilerinin ortadan kaldırılması ile oluşturulmuştur. Fotoğrafik görüntünün işlevinden ayrıldığında ortaya çıkan durum- temsiliyet sorunu-, vesikalıkları tarihsel, politik bağlamlarından çıkartıldığında ortaya çıkan kopukluğu çağrıştırmaktadır.
Selim Süme ile yapmış olduğumuz 2016 tarihli söyleşiye buradan ulaşabilirsiniz.