Akademisyen, Fotoğrafçı Prof. Dr. Levend Kılıç Yaşama Veda Etti.

Akademisyen, Fotoğrafçı Prof. Dr. Levend Kılıç 71 yaşında yaşama veda etti.  

Levend Kılıç 1953 yılında Eskişehir’de doğdu. 1976 yılına Ankara Üniversitesi SBF Basın ve Yayın Yüksekokulu’nu bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi’nde; Fotoğraf, Medya Estetiği ve Uzaktan Eğitim konularında uygulamalı ve akademik çalışmalarını sürdürdü; 1985’de doktor, 1988’de doçent ve 1993’de profesör oldu.

Akademi alanıyla ilgili yayınlanmış eserleri şunlardır: Görüntü Estetiği, Video Sanatı: Eleştirel Bir Bakış, Fotoğrafa Başlarken, Fotoğraf ve Sinemanın Toplumsal Tarihi, Fotoğraf Kültürü, Fotoğraf ve Sayısal Görüntü Terimleri Sözlüğü, Işıkla Resmetme Terimleri, Fotoğraf: Tarihin Bozguna Uğrayan Oyunu.

Bunların dışında; Anılarda Eskişehir, Eskişehir Kent Kitabı, Heykellerle Yaşayan Üniversite, Meslekte Kırk Yıllıklar: Eskişehir’in Esnaf ve Zanaatkârları, Avare Adımlarla Eskişehir yaşadığı şehir Eskişehir konusundaki anılmaya değer yapıtlarıdır.

Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneğinin (EFSAD) kurucularından ve Onursal Başkanı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının (TEGV) kurucularından olup Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyet üyeliklerinde bulunmuştur.

En son yayınlanan eseriyse geçirdiği hastalığı sırasında kaleme aldığı; ağır bir ameliyat sonrası yoğun bakımda dile gelen bir insanın, yakın dostları sayesinde hayata dönüşünü masalsı bir dille anlattığı Arkadaşlık Üzerine adlı eseridir.

Levend Kılıç gibi Eskişehir’li olan şair Haydar Ergülen’in Levend Kılıç ile Avare Adımlarla Eskişehir adlı kitabının yayınlandığı dönemde, Şubat 2022’de yaptığı söyleşiye de buradan erişebilirsiniz.

Bizi paylaşın..