Günümüzün en önemli fotoğrafçısı olarak kabul edilen Andreas Gursky yaklaşık 60 fotoğraftan oluşan bir retrospektif sergiyle, Londra’da Hayward Galeri’de.
Düsseldorf Fotoğraf Okulundan Bernd ve Hilla Becher’in öğrencilerinden olan Gursky 1980lerden sonra küresel ölçekte turizm, sanayi ve ticari alanlar gibi güncel yaşamın içinden geniş bir yelpazede fotoğraflar üretmeye başladı. Bunu yaparken insanlığın doğal yaşam ortamlarıyla olan ilişkilerinin değişimini vurguladı. Yarattığı fotoğraflar küreselleşmenin gündelik yaşama getirdiklerinin bir güncesi gibidir. Devasa, neredeyse anıtsal denebilecek, boyuttaki fotoğraflar birçok ayrıntıyı içerir. Gursky şöyle diyor eserleri için: Yalnızca tek amaç güdüyorum: yaşamın ansiklopedisini oluşturmak.
Bugüne kadar dünyada satılan en pahalı fotoğraf olma ünvanını elinde bulunduran Andreas Gursky’nin Rhein II 1999, New York’da Kasım 2011 tarihinde 4,338,500 Dolara satılmıştı. 2017 sonu itibariyle müzayedelerde satılan en pahalı yirmi fotoğraf arasında Andreas Gursky’e ait altı fotoğraf bulunuyor. Bu fotoğrafların satış fiyatlarının toplamı ise 18,807,941 Dolar.
Sanatçının 1980lerden günümüze kadar ürettiği işlerden oluşan sergi 22 Nisan’a kadar devam ediyor.