Ünlü Alman fotoğrafçı Candida Höfer Türkiye’deki ilk kişisel sergisiyle Dirimart Nişantaşı ve Dolapdere galerilerinde.
Sanatçı eğitimini 1973–82 yılları arasında Kunstakademie Düsseldorf’ta almış, önce Ole John ile film çalışmaları yapmıştır. Daha sonra Bernd ve Hilla Becher’in öğrencisi olan Höfer’in adı Andreas Gursky, Thomas Struth, Axel Hütte, Thomas Ruff gibi dünyaca ünlü sanatçılara birlikte Düsseldorf Okulu ile anılır olmuştur.
Dirimart Dolapdere’de Höfer’in kırk yıl boyunca çektiği kütüphane, müze, sergi mekânı, bekleme salonu, konser salonu, banka arşiv odası gibi kamuya açık veya hususi binaların iç mekânlarına ait fotoğraflardan bir seçki görülebilir. Sanatçının tipik modernist kesinlik duygusunu ve ayrıntıcı tavrını yansıtan bu büyük boyutlu mekân temsillerinde coğrafi referanslar da önemli yer tutar. Her ne kadar bozulmamış ihtişamı yansıtan bu fotoğraflarda mekânların fiziksel varlığı ön planda olsa da sosyokültürel çağrışımlar ile mimari ve mekânın insan üzerindeki etkileri önem taşır.
Dirimart Nişantaşı’nda sergilenen Almanya’daki Türkler ve Türkiye’deki Türkler serileriyse sanatçının 1972–79 yılları arasında ürettiği ve insan unsuruna yer verdiği nadir yapıtları arasında yer alır. Almanya’daki ve Türkiye’deki Türkiyeli insan topluluklarını odağına alan bu fotoğraflar, Höfer’in insanın mekânla fiziksel ve sosyal etkileşimine duyduğu ilgiyi gözler önüne serer. Sanatçı bu fotoğraflarda insanları, birey veya topluluk halinde, kültürel bağlamlarında, kafe, park gibi gündelik hayatlarını sürdürdükleri sosyal ortamlarında betimlemiştir.
Sergiler 16 Aralık tarihine kadar izlenebilir.