‘Fotografik çelişkilerdeki ‘gerçekliği’ kişi nasıl kabul ya da reddeder? Bu, çağdaş filozoflar tarafından tartışılan ve kaleme alınan 13 denemeden oluşmuş bu kitabın temel fikrini oluşturuyor ve okurlar, sürekli olarak çelişen (kuramsal ve kişisel) önerilerle/açıklamalarla durmadan konu üzerine kafa yormaya yönlendiriliyorlar.
‘Analitik fotoğraf felsefesi üzerine düşünen herkes için gerekli olan bu derleme bu konuda önde gelen yazarların pek çoğunun çalışmalarını içeriyor. Klasik işlerle yeni çalışılmış işlerin birlikte kullanılması, kitabı yararlı bir kaynağa ve fotografik temsille ilgili süregelen tartışmalara uyarıcı bir katkıya dönüştürüyor.
‘‘Görmek, inanmaktır… ya da? Dijital görüntüleme teknolojisi çağında fotoğraflar hala gerçekçi ve güvenilir olarak kabul edilebilir mi? Fotoğraf ve Felsefe fotografik güvenirlik, nesnellik ve gerçekçilik gibi konulara güncel bir bakış sunuyor. Kamera ile etik olarak ne yapılabileceğine ilişkin sınırları test ediyor ve fotografik olan ve olmayan sanatsal işler arasındaki temel farkı araştırıyor.
Scott Walden tarafından derlenen ve Aylin Ünal, Hüseyin Yılmaz tarafından dilimize kazandırılan kitap, çağdaş filozoflar tarafından boylu boyunca düşünülmüş ve yazılmış, güzel sanatlar, sanat tarihi ve fotoğraf okuyan öğrenciler için eşsiz bir kaynak.