KİTAP | “Düşten Güzel, Hayalden Öte: Bozlu Art Project’in 10 Yılı”, Bozlu Sanat Yayınları

“Düşten Güzel, Hayalden Öte: Bozlu Art Project’in 10 Yılı” isimli kitap Bozlu Sanat Yayınları’ndan çıktı!

Bozlu Art Project, 10. yılını küratörlüğünü Dr. Özlem İnay Erten’in üstlendiği, “Düşten Güzel, Hayalden Öte: Bozlu Art Project’in 10 Yılı” isimli sergi ve kitap projesiyle kutluyor.
14 Aralık’ta açılan 24 Şubat 2024’e kadar sürecek olan sergide, Ercan Akın, Ali Alışır, İlgen Arzık, Server Demirtaş, Sinan Demirtaş, Evren Erol, Murat Germen, Can Göknil, Tülay İçöz, Balkan Naci İslimyeli, Kazım Karakaya, Meliha Sözeri, Gamze Taşdan, Mehmet Uygun ve Semih Zeki’nin yapıtları yer alıyor.
Düşten Güzel, Hayalden Öte: Bozlu Art Project’in 10 Yılı isimli kitap, on yıllık sürede gerçekleşen sergileri, yayınları, sanatçı konuşmalarını, panelleri, çocuk atölyelerini, kurumsal danışmanlıkları ve sosyal sorumluluk projelerini arşiv belgeleri ve fotoğraflar eşliğinde kapsamlı bir şekilde ele alıyor.


“100 yıllık tarihi Mongeri Evi’nde ziyaretçilerini ağırlayan Bozlu Art Project, sanatçısıyla, izleyicisiyle kendi samimi ve sıcak aurasını, bir sonraki etkinliğimizi merâk eden takipçi kitlesini de oluşturdu.

10 yılın dökümünü yaptığımız bu kitap için sanatçılarımızın da görüşlerini aldık, bir sanatçımızın burayı masalsı bir atmosfer olarak yorumlaması, tüm sanatçılarımız ve ekibimiz bir araya geldiğinde aile üyeleriyle buluşuyormuşuz hissi, Bozlu Art Project’in sanatçılar ve izleyicilerimiz arasında yeni dostluklara kapı aralaması veya eski dostların bu tarihi dokunun içinde bir araya gelip sanatı konuşması, tüm bunları zaman zaman uzaktan izliyor olmak ve insanların yüzündeki tebessümü görmek, 10 yıl içinde yaptığımız tüm bu faaliyetleri, üretimleri bugün bir kitapla bir araya getirmek ve en önemlisi de bizler bu dünyada olmadığımızda başkalarına ilham verecek, hayal dünyalarında yeni ufuklar açacak sanat yapıtlarının üretilmesine tanık olmak, yeni üretimlere vesile olmak, hazırladığımız kitapları okuyacak, sanatla ilişki kurmaya çalışan insanların varlığını hayal etmek, Mongeri Evi’ndeki sergileri gezen çocukların büyüdüklerinde belki birer sanatçı olacağını ya da kendi çocuklarıyla sergileri gezeceğini, sanatı konuşacağını hayal etmek…

Cahit Sıtkı Tarancı’nın güzel dizelerini akla getiren “Düşten Güzel, Hayalden Öte” isimli kitabın başlığı böyle ortaya çıktı, çünkü bu ülkede 10 yıl boyunca sevdiğimiz işi yaparak, bir idealin ve hayallerimizin peşinden gittik… Bozlu Art Project bizim hayal müzemizdi…

Tüm bu yaşadıklarımız bizim için “Düşten Güzel”, sanat yapıtı ise her zaman “Hayalden Öte” olacak…”

Özlem İnay Erten

Bizi paylaşın..