Yonca Karakaş yeni sergisi Dönüş Kontaminasyonu ile 12 Mayıs-27 Haziran 2026 tarihleri arasında G-art Galeri’de. 
Sergi, insan zihninin evrimsel tehdit algısı ile medyanın körüklediği felaket anlatılarının kesişim noktasına odaklanıyor; kolektif belleğimize kazınan felaket senaryolarını ve insanlığın ‘sonrası’na dair tüm varsayımları sorgulamaya açıyor. 
Özellikle dijital manipülasyon, fotoğraf ve yerleştirme disiplinlerini iç içe geçiren Karakaş, sergisinde insanlığın sonuna dair üretilen senaryoların çoğunlukla temelsiz ve varsayımsal doğasını ele alıyor.
Sergi, insanlığın geleceğe dair hayallerinin, geçmişten ve kolektif bellekten taşınan felaket anlatıları tarafından kirletilmesini ifade ediyor. 
Gelecek tasavvurlarımızın geçmişin felaketleriyle nasıl ‘kontamine’ olduğunu çarpıcı bir dille anlatan sergi, bir ‘çıkış yolu’ sunmaktan ziyade mevcut varsayımları kökten sarsmayı hedefliyor. 