SERGİ | Antalya, Antalya Kültür Sanat, Murat Germen, Sagalassos’u İzlemek

Antalya Kültür Sanat 28 Eylül – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında Sagalassos’u İzlemek başlıklı sergisi ile fotoğraf sanatçısı Murat Germen’i ağırlıyor.

Bozlu Art Project ve Sagalassos Vakfı iş birliğiyle gerçekleşen proje UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ve bölgenin en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan Sagalassos’u Murat Germen’in gözünden izleyiciye aktarıyor.  

Çalışmalarını kent, mimarlık ve çevre odağında sürdüren şehir plancısı, akademisyen ve sanatçı Murat Germen’in zaman, mekân, insan ve mimarlık kavramlarına odaklanarak Sagalassos’u yeniden yorumladığı sergi arkeoloji ve çağdaş sanatı bir araya getirerek disiplinler arası bir bakış açısı sunuyor.   

Murat Germen ile sergisi hakkında yapılan söyleşiye buradan,  eleştirmen Evrim Altuğ’un yazısına da buradan erişebilirsiniz.

Sergi kapsamında, 29 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 15:00’da sanatçı Murat Germen ve sanat tarihçisi Oğuz Ertem’in katıldığı bir söyleşi düzenleniyor.

Moderatörlüğü’nü Münevver Eminoğlu’nun yapacağı söyleşi, 2019 yılında Bozlu Art tarafından bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan projeye ve Sagalassos’ta gerçekleşen arkeolojik kazı çalışmalarıyla birlikte, Germen’in Sagalassos’tan ilham alarak ürettiği yeni yapıtlarına odaklanacak.

https://www.antalyakultursanat.org.tr

Bizi paylaşın..