A.Kadir Ekinci’nin doğum yeri olan Kars’ta çektiği siyah/beyaz fotoğraflardan oluşan Kazların Senfonisi adlı serginin albümü Türkçe ve İngilizce olarak yayınlandı.
Kazlar, kazların yaşamı ve bölge insanıyla ilişkileri biçiminde ele aldığı konuyu, belgesel bir disiplin içerisinde çalıştığını belirten Ekinci, Kars’ta yaşamın bir parçası olarak kazlara fotoğrafik olarak tanıklık ederken, doğanın bu zarif varlıklarına ait estetik yapılarını da fotoğraflarına taşımaya çalıştığını söylüyor.
AFAD Altın Kamera ve Şinasi Barutçu Kupasının (2013) sahibi Ekinci, FIAP 25. Baskı Bienali’nde, Türkiye’nin dünya birinciliğini kazandığı ekipte yer aldı. 2002 yılında Sanat Kurumu tarafından ‘Yılın Övgüye Değer Sanatçısı’ ödülüne layık görüldü. AFSAD üyesi Ekinci, karma sergilere katıldı ve fotoğraf yarışmalarında ödüller aldı.
Işığın peşinden gittiğini söyleyen Ekinci’nin, Kars’a ait Sessiz Işık, Uzak Işık ve Mal Meydanı adlı sergileri ve albümleri bulunuyor. Ahmet Sel’in A. Kadir Ekinci ile albümü hakkında yapmış olduğu söyleşiye buradan erişebilirsiniz.