KİTAP | Görme Biçimi Olarak Fotoğraf-Algılama ve Görüntüleme, John Suler – Richard D. Zakia, The Kitap, 2018

Bir fotoğrafa baktığınızda ne görüyor, düşünüyor ve hissediyorsunuz? Seyircilerinizin fotoğraflarınıza nasıl tepki vermesini istiyorsunuz? Richard D. Zakia, klasikleşmiş  Görme Biçimi Olarak Fotoğraf kitabı aracılığıyla fotoğrafçıların yaratıcı vizyonlarını  zenginleştirmelerine otuz yıl boyunca yardım etti. Şimdi John Suler da Zakia’ya katıldı  ve ikisi beraber, algı, hafıza, renk, zaman, uzam, biçim, illüzyon, retorik ve fotoğraf  eleştirisi ilkeleri hakkında yazıyorlar. Diğer kitapların aksine, Görme Biçimi Olarak Fotoğraf fotoğrafın sanat, tasarım ve reklamla, psikoloji ve felsefeyle ilişkisinin yanı  sıra, fotoğrafın görüntü üretme disiplinleri arasındaki özel yerini de anlatıyor. Amatör  ya da profesyonel fotoğrafçı olmanız fark etmez, bu yaklaşım sayesinde, özellikle  içinde bulunduğumuz dijital çağda, fotoğrafçılığı yalnızca bir teknik ve kompozisyon  becerisi olarak değil, gerçekten görmenin yöntemi olarak da takdir edeceksiniz.

Bu kitapta:

  • Sosyal medyada fotoğraf paylaşımı ve fotoğraf eleştirisine yönelik çevrimiçi gruplar hakkında yeni bölümler,
  • Henri Cartier-Bresson, Man Ray ve Ansel Adams gibi, Dünya’nın en iyi fotoğrafçılarından ilham verici görseller,
  • Önemli noktaları ile “Karar anı” fotoğrafçılığı ve bu tür fotoğrafçılığın neden bazıları tarafından fotoğrafçılığın özü olarak görüldüğü hakkında kapsamlı bir tartışma,
  • Fotoğrafta beden dili, kamera açıları, görüntü oranları, otoportreler ve özçekimler hakkında ve anılar ile kişiliğin fotoğrafçılığı nasıl etkilediği hakkında yeni bölümler  bulacaksınız.

Prof. Dr. Levend Kılıç’ın kitap hakkındaki değerlendirme yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Bizi paylaşın..