ÖDÜL | 2016 Turner Ödülü Helen Marten’in, İngiltere

İngiltere’nin en prestijli ödüllerinden “Turner Prize” modern sanat ödülü Londra’daki Tate Britain Müzesi’nde düzenlenen törenle 32. kez sahibini buldu. 31 yaşındaki ressam ve heykeltıraş Helen Marten heykel, film baskısı ve yazıyı kullanarak oluşturduğu enstalasyon çalışmasıyla Turner Ödülü’ne layık görüldü. Marten, aynı zamanda 25 bin sterlinin de sahibi oldu.

Sanatçı, Turner’a 56. Venedik Bienali’nde sergilenen ‘Lunar Nibs’ eseri ve New York’taki kişisel sergisi ‘Eucalyptus Let Us In at Greene Naftali’ ile aday gösterilmişti. Sanatçının çok sayıda farklı materyali bir araya getirerek oluşturduğu eserleri ‘şiirsel ve oyuncu’ olarak tanımlanıyor.

Adını, Ressam J.M.W Turner’dan alan ödül, 1984 yılından bu yana düzenleniyor.  Ödül, 50 yaşın altında Birleşik Krallık’ta doğan, yaşayan ya da çalışan bir sanatçıya, son 1 yıl içinde yaptığı ve sergilediği eseri dolayısıyla veriliyor. Turner Ödülü’nü daha önce kazanan sanatçılar arasında Gilbert George, Damien Hirst, Chris Ofili, Anish Kapoor, Gillian Wearing, Susan Philipsz, Antony Gormley ve Elizabeth Price bulunuyor.

http://www.tate.org.uk/whats-on/tate-britain/exhibition/turner-prize-2016

Bizi paylaşın..